Torsdag
Publicerat den
Jag har alltid tänkt att jag aldrig ska jobba på kontor eller sitta vid en dator hela dagarna. Men ja hörni, det får jag nog kanske ändra om jag ska fortsätta på detta spåret...haha! Nästan alla mina kurser är baserade på datorprogram och uträkningar,
med andra ord så består en stor del av arbetandet av arbete framför datorn. Men men, tiderna förändras så det är nog nästan omöjligt idag att undvika sådan typ av arbete.
Idag har jag haft kurser och workshops, plugg hela dagen. Jag hann med en liten träningspaus som blev en joggingtur i skogen innan det var dags att återgå till skolarbetet. Värmen är inte att leka med när man mitt under dagen ska bege sig ut. Lyckligtvis
så blir jag lite skyddad från solen i skogen men luften är fortfarande tung att andas.
Så ingredienserna är simpla:
- Brysselkål
- Spenat
- Vitlök
- Olivolja
- Paprikapulver
- Chilipulver
- Salt och peppar
Så, börja med att steka vitlök i oljan. Låt oljan ta smak (utan att vitlöken får färg) addera sedan brysselkålen (jag brukar dela dem på fyra). Addera chilin och paprikapulvret, ganska mycket för lite mer hetta i rätten. Stek kålen tills de mjuknat. Addera
sedan spenaten, en stor påse. Låt spenaten mjukna och smaka sedan av med salt och peppar.
Jag har ätit detta tillsammans med en quinoa, lins- och bönmix men kan såklart ätas med något annat.
Jag gjorde även en super god sås till som kan rekommenderas.
- Tahini
- Citronjuice
- Vatten
- Salt
Rör ihop ingredienserna, addera mer vatten och citronjuice efter önskad konsistens (rekommenderas att den blir tinning och lös). Smaka av med salt.
Hoppas att ni vågar prova!